Dutch

De onmiddellijke behoefte om te plassen, verstoort uw dag en nacht, en deze behoefte wordt misschien niet veroorzaakt door uw BPH.

  • Moet u minstens 8 keer per dag naar het toilet?
  • Wordt u elke nacht 2 keer of vaker wakker om naar het toilet te gaan?
  • Voelt u de behoefte om onmiddellijk naar het toilet te gaan (aandrang tot urineren)?

Als deze symptomen uw dag en nacht verstoren, hebt u mogelijk ook een aandoening die overactieve blaas (OAB) heet.

Over de COURAGE-studie

Een klinische onderzoeksstudie test de veiligheid en werkzaamheid van een experimenteel geneesmiddel bij mannen die een BPH-behandeling volgen en OAB-symptomen ervaren. Het experimentele geneesmiddel wordt met een placebo vergeleken. Een placebo ziet er precies zo uit als het experimentele geneesmiddel, maar bevat geen werkzame medicatie. Meer dan 1.000 deelnemers in ongeveer 135 studiecentra verspreid over Noord-Amerika en Europa zullen naar verwachting deelnemen aan de COURAGE-studie.

Klik hier om de studie (NCT03902080) te bekijken op clinicaltrials.gov.

Kan ik deelnemen?

U wordt uitgenodigd een studiecentrum te bezoeken om medische testen en beoordelingen te ondergaan om te bepalen of u in aanmerking komt om deel te nemen aan de COURAGE-studie. Als u in aanmerking komt, zal men u vragen om nogmaals 10 keer naar het studiecentrum te gaan om verdere testen te ondergaan. U wordt gevraagd om gedurende 26 weken elke dag ofwel het experimentele geneesmiddel ofwel de placebo in te nemen.